Ga naar de inhoud

Cîme is een Belgisch merk voor biologische, fairtrade en ecologische huidverzorging. Te mooi om waar te zijn, denk je misschien. Maar dat is het zeker niet!

Cîme is opgericht door Anke en Isabel, twee krachtige vrouwen met een achtergrond als advocaten. Toen Anke met haar vader in Nepal woonde, ontdekten ze de kracht van de planten daar. Deze planten bevatten 7-8 keer meer antioxidanten dan de planten die we hier kennen. Antioxidanten zijn essentiële ingrediënten die onze huid beschermen tegen externe invloeden en veroudering.

Isabel heeft een zeer gevoelige huid, dus ze wilde producten op de markt brengen die zeer geschikt zijn voor dit huidtype. Daarom bevatten de producten van Cîme geen chemicaliën of natuurlijke irriterende stoffen, en zijn ze biologisch.

Cîme heeft ook een nauwe samenwerking met de lokale bevolking in het Himalayagebergte en ondersteunt hen op verschillende manieren. Ze creëren werkgelegenheid in afgelegen dorpen en zorgen ervoor dat iedereen die met Cîme samenwerkt een eerlijke prijs krijgt voor hun ingrediënten of werk. Een voorbeeld hiervan is dat ze vrouwen in de dorpen kleine persen hebben gegeven om abrikozenpitten te persen. Ze verkopen de olie die ze uit de pitten halen aan Cîme. Op deze manier draagt Cîme ook bij aan de emancipatie van vrouwen in deze regio’s.

Daarnaast vermijdt Cîme het gebruik van plastic voor hun verpakkingen. Elk aspect van de verpakking is zorgvuldig overwogen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Ze werken bijvoorbeeld met plastic dat is gemaakt van oceaanafval, en hun “papier” wordt gemaakt van resten van rietsuiker.

Waarom zou je ervoor kiezen om je producten bij MaeMua te kopen?

Ik ben ambassadrice van Cîme. Dit betekent dat ik persoonlijk ben opgeleid door Cîme en daardoor alles weet over de producten. Ik kan je het juiste advies geven. Je kunt ook workshops bij mij volgen om het volledige verhaal van Cîme te leren kennen en te leren hoe je alle producten kunt gebruiken. In mijn salon deel ik graag advies en tips met je tijdens een persoonlijk adviesmoment, en je kunt ook de producten uitproberen.